Je eerste dag in Cantr

From Cantr II Wiki
Jump to: navigation, search
Interwiki

българскиDeutschEnglishEspañolEsperantoFrançaisItalianoLietuviųLojbanNederlandsPolskaPortuguêsРусскийSuomiSvenskaTürkçe中文


Veel spelers zijn snel nadat ze beginnen te spelen ontmoedigd omdat er veel te leren is en omdat de eerste dagen nogal moeilijk zijn. Deze tekst zal je helpen deze eerste dagen door te komen

Toegang tot je karakters

Zodra je account aanvaard is, en je meld je voor de eerste keer aan, zie je op de spelerspagina een lijst van je karakters. Je kunt bij je karakter komen door op het gezichtje voor de naam van je karakter te klikken.

http://www.cantr.net/graphics/cantr/pictures/button_small_char_happy.gif

Mensen en gebeurtenissen

De eerste keer dat je inlogt, zal de pagina met gebeurtenissen bijna leeg zijn. De eerste dag blijft deze soms nog saai, afhankelijk van hoeveel mensen er aanwezig zijn in het dorp en hoe actief ze zijn. Deze gebeurtenissen pagina lezen is de beste manier om het basismechanisme van het spel te leren begrijpen.

Je kan dingen zien als: "Je ziet een man van in de twintig praten tegen een vrouw van in de dertig." Je kan niet horen wat ze zeggen, omdat ze tegen elkaar fluisteren. Ook weet je niet veel van ze af behalve het geslacht en ongeveer de leeftijd. Maar als je op de korte beschrijving ("een man van in de twintig") klikt, wordt de karakter beschrijving geopend. Daar is meer informatie over het karakter te vinden, zijn er knoppen om met diegene te communiceren en een veld waarmee je de naam kan veranderen.

Alle karakters die aanwezig zijn in cantr worden door mensen gespeeld, net als dat met jouw karakter zo is.

Mensen een naam geven

Je kan echt alles typen als naam voor karakters, het resultaat ziet toch niemand anders dan jijzelf. Maar meestal wachten spelers met een naam geven tot een karakter zichzelf introduceerd, en kopiëren-plakken die naam dan. Net zo weten andere karakters niet hoe ze die van jou moeten noemen zolang hij/zij zich niet voorgesteld heeft. Daarom wordt het op prijs gesteld dat je karakter de eerste dag zijn of haar naam zegt.

Tegen anderen praten