Aika

From Cantr II Wiki
Jump to: navigation, search
Interwiki

българскиDeutschEnglishEspañolEsperantoFrançaisItalianoLietuviųLojbanNederlandsPolskaPortuguêsРусскийSuomiSvenskaTürkçe中文

Cantrissa aika kulkee vähän eri tavalla kuin tosielämässä. Vuosi kestää vain 20 päivää, päivä 8 Cantrin tuntia ja tunti on 36 Cantrin minuuttia. Cantrin tämänhetkisen päivän ja kellonajan näkee kaikkien pelisivujen ylälaidasta, ison Cantr II -tekstin alapuolelta.

Cantrin aika verrattuna tosielämän aikaan

Cantrin vuorokausi kestää yhtä pitkään kuin tosielämän vuorokausi, joten Cantrissa tunti vaihtuu seuraavaan kolmen tosielämän tunnin välein. Toisin sanoen,

1 Cantrin vuosi = 20 tosielämän päivää 1 Cantrin päivä = 1 tosielämän päivä 1 Cantrin tunti = 3 tosielämän tuntia 1 Cantrin minuutti = 5 tosielämän minuuttia 1 Cantrin sekunti = 5 tosielämän sekuntia

Ajan ilmaisu pelissä

Cantrissa ei ole kuukausia tai vuosilukuja joten historiallista aikaa edustaa päivän numero, jota lisätään yhdellä aina päivän vaihtuessa. Tapahtumien edellä näet ajankohdan muodossa 1234-5:16, mistä ensimmäinen osa edustaa päivämäärää ja viivan jälkeinen osa tuntia ja kaksoispisteen jälkeinen osa minuutteja.

Ajoitetut tapahtumat

Cantrin kello on resetoitu monta kertaa ja joskus se hyytyy ilman tunnettua syytä, joten ajoitus voi usein muuttua. Kun tässä puhutaan tunneista, viitataan sillä Cantrin tuntiin joka vastaa kolmea tosielämän tuntia. Tällä hetkellä ajoitus on seuraava:

  • x.00 Eläimet hyökkäävät (kerran tunnissa)
  • x.08 Vesillä matkustus edistyy (kerran tunnissa)
  • x.13 Maalla matkustus edistyy (kerran tunnissa)
  • x.19 Projektit edistyvät (kerran tunnissa)
  • 3.23 Syöminen käsitellään (kerran päivässä)
  • 3.32 Nälkään kuolemat käsitellään (kerran päivässä)

Tällä hetkellä tuntemattomia ovat milloin väsymys vähennetään ja milloin raaka-aineiden/esineiden maatuminen/kuluminen lasketaan. Turn.finish-scripti jää säännöllisesti kerran päivässä jumiin.

Aika-rajoitukset

Hahmo voi hyökätä minkä tahansa tietyn hahmon kimppuun (itsensä mukaan lukien) vain kerran päivässä. Sama pätee eläinryhmiin.

Aikaisemmin hyökkäysrajoitus poistui tiettyyn aikaan tunnista, mutta nykyisin se on henkilökohtainen ja poistuu tasan päivää sen jälkeen kuin hyökkäys on tapahtunut. Tämä tarkoittaa sitä että joudut joka päivä odottamaan vähintään minuutin kauemmin kuin edellisenä.

Hahmojen ikä

Tällä hetkellä kaikki hahmot aloittavat 20 vuoden iässä ja täyttävät vuoden lisää aina 20 päivän välein. Hahmojen on mahdollista kuolla vanhuuteen jos pelaaja niin haluaa. Tällä hetkellä vanhimmat hahmot ovat jotain 180 v.