Tid

From Cantr II Wiki
Jump to: navigation, search
Interwiki

българскиDeutschEnglishEspañolEsperantoFrançaisItalianoLietuviųLojbanNederlandsPolskaPortuguêsРусскийSuomiSvenskaTürkçe中文


Cantr's tid roterar enligt ett litet annat system än i verkligheten: 20 dagar är ett Cantr-år, 8 Cantr-timmar per dag, där varje timme är 36 Cantr-minuter. Den aktuella Cantr-tiden kan man se högst upp på alla spelar eller karaktärssidor när du är inloggad.


Cantr/verklig tid

En dag i Cantr är likvärdig med en dag i verkligheten. Så, var tredje verklig timme kommer en timme i Cantr att 'ticka'. Varje minut i Cantr är samma som fem minuter i verklig tid. Cantr-år används bara för rollspelets syfte och karaktärernas åldrande. Med andra ord,

  • 1 Cantr År = 20 Verkliga dagar
  • 1 Cantr Dag = 1 Verklig dag
  • 1 Cantr Timme = 3 Verkliga timmar
  • 1 Cantr Minut = 5 Verkliga minuter
  • 1 Cantr Sekund = 5 Verkliga sekunder

Tidsreferenser

Ett Cantr-datum är ett nummer som ökar varje dag. Tid och datum anges i ett format likt "1247-7". Det betyder att det är den sjunde timmen, dag 1247.

Återkommande händelser

Varje Cantr-dag börjar i Cantr-timmen noll som inträffar verklig tid c:a 15:50 GMT. Varje Cantr-timme börjar sedan var trejde verklig timme efter det (Cantr-timme 1 börjar 18:50 GMT, Cantr-timme 2 börjar 21:50 GMT, och så vidare).

Din karaktär kommer automatiskt att äta vid ungefär 7.22 Cantr-tid. Trötthet minskar numera varje timme.

Framsteg i projekt som din karaktär deltar i sker varje timme, ungefär sjutton Cantr-minuter efter varje Cantr-timme.

Färd på land sker ungefär i 12:e minuten varje Cantr-timme.

Skepp uppdateras ungefärligen sju minuter över varje Cantr-timma.


Tidsbegränsade handligar

En karaktär kan bara attackera en annan karaktär eller ett djurslag en gång per dag. För att vara exakt, kan du attackera igen samma tid nästa dag 12 minuter in i den timmen; till exempel, om du jagar när som helst under den 4:e timmen dag 4319, kommer du att kunna jaga samma djur igen 4320-4:12.

Karaktärs ålder

(Orginal Källa: Ålder)
Ålder fungerar lite annorlunda i Cantr. Varje karaktär börjar 'livet' som 20 åring, och åldras ett år var tjugonde verklig (och i-spelet) dag. En karaktär som till exempel har funnits sedan 1000, kommer fylla 34 dag 1280. En karaktärs exakta ålder är bara synlig för den karaktärens spelare, men hans eller hennes ungefärliga ålder är synlig för alla, i karaktärens beskrivning som "En man i tjugo årsåldern," "en kvinna i fyrtio årsåldern," etc.

Slutligen kommer karaktärerna att kunna dö av hög ålder. (Källa: Ålder och Prata:Ålder)