Speldynamik

From Cantr II Wiki
Jump to: navigation, search
Interwiki

българскиDeutschEnglishEspañolEsperantoFrançaisItalianoLietuviųLojbanNederlandsPolskaPortuguêsРусскийSuomiSvenskaTürkçe中文


Du är välkommen till att gå med i Cantr II. Men innan du fortsätter, läs följande text noggrannt. Det kan spara dig från ett par missnöjen senare.

Först så är Cantr II troligen olik alla andra online spel som du har spelat. Idén är att simulera utvecklingen utav ett samhälle - roleplay är tillåtet (och uppmuntras); det är tillåtet att bygga (och uppmuntras); våld är tillåtet ( och till vissa mått uppmuntrat, fast det finns vissa begränsningar i det) - fast ingen utav dessa tre är det slutliga målet med spelet. Spelet blir som mest roligt när du deltar i denna process - om du agerar med andra omkring dig, och om du tycker att inget händer, gör då något.

OBSERVERA: Om din idé som en rolig tid är att lämna ett spår utav döda kroppar efter dig, så är Cantr II inget för dig.

Och: Cantr II spelas i en någorlunda realistiskt värld. Den teknologiska nivån är konstig - det är möjligt att bygga bilar och helikoptrar i en värld där en högaffel är den mest högteknologiska verktyget - men det finns ingen sorts magi inbyggt i spelet. (Om din karaktär vill låtsas att det finns magi eller att saker sker pågrund av kraften från någon gud, är det en helt annan sak...)

För det andra, det webbaserade programmet gör Cantr II till ett ganska långsamt spel. Var god håll tålamod! Det kan ta dig tre eller fyra dagar att gå till nästa ställe. Det kan ta en dag eller två för personen du pratar med att logga in och svara. Det är även möjligt att du ser 40 personer ståendes på samma ställe som dig när du säger något, men ingen utav dom är där för att kunna svara med en gång.

För det tredje, "in-game" ekonomin och lagarna bestäms utav spelarna. Spelets program tillför möjligheten att producera fysiska objekt; vad du gör med dessa är inte (och kommer inte bli) programmerat. Ingen social struktur kommer att bli programmerad. Inget koncept för ägarskap kommer att programmeras. Inga regler eller lagar kommer att programmeras, förutom några begränsningar när det gäller våld. Dom två kraven på spelet är att karaktärerna behöver äta och att döden är definitiv och permanent...

Cantr har nu ett system för genetiskt överförbara skills vilket influera hur bra du är på skilda saker som din karaktär gör.