Säännöt

From Cantr II Wiki
Jump to: navigation, search
Interwiki

българскиDeutschEnglishEspañolEsperantoFrançaisItalianoLietuviųLojbanNederlandsPolskaPortuguêsРусскийSuomiSvenskaTürkçe中文


Cantrin sääntöjen noudattamista valvoo Pelaajainosasto ja ne on asettanut Pelin hallintoneuvosto. Huomaa että säännöt tällä sivulla eivät välttämättä ole virallinen versio, koska kuka tahansa voi muokata tätä sivua.


Pääsääntö

"Maassa Cantrin, joka varjojen saartama on. Yksi Sääntö heitä hallitsee..."


Yksi sääntö säätelee Cantrin hahmojen kaikkea toimintaa.

Vaikka yksittäiselle pelaajalle sallitaan useita hahmoja, näiden hahmojen TÄYTYY olla erillisiä olentoja ja yksilöitä. Tämä vaikuttaa peliin monella tavalla:

  • Hahmosi eivät ole välttämättä perhe, klaani, heimo, armeija, yhtiö jne. - eivät välttämättä edes ystäviä. Niillä pitäisi olla omat mielenkiinnon kohteensa ja päämääränsä. Niiden ei pitäisi tuntea toisiaan elleivät he satu tapaamaan. Jos kaksi hahmoistasi kohtaavat, heidän tulee käyttäytyä kukin oman etunsa mukaisesti - aivan kuin toisen hahmon pelaaja olisi vieras henkilö. Jos kuvailet hahmojasi perheenä, keräät hahmosi yhteen paikkaan muodostaaksesi armeijan tai luot hahmoja pelkästään tuottamaan raaka-aineita tai palveluita toiselle hahmollesi, tämä rikkoo Pääsääntöä vastaan.
  • Hahmosi eivät automaattisesti tiedä mitä toiset hahmosi ovat nähneet tai tehneet. Esim. jos sinulla on yksi hahmo kaupungissa jota ennen johti keisarinna ja nyt on tapahtunut vallankaappaus, joka johtaa demokratian käyttöönottoon, toisten hahmojesi ei tule tietää tästä mitään ellei joku satu matkustamaan paikasta A paikkaan B ja kertomaan mitä tapahtui. Keskustelu tapahtumista joista hahmollasi ei ole oman käden tietoa rikkoo Pääsääntöä vastaan.
  • Samaten monen paikan organisaatioita ei tulisi olla olemassa ilman että joku matkustaa paikasta A paikkaan B ja perustaa sinne haarakonttorin Yhtiöt tulisi luoda pelin sisällä eikä omien hahmojesi kesken, tai pelin ulkopuolella tuntemiesi toisten pelaajien kanssa.
  • Sinun tulisi välttää sopimasta tapahtumia ennalta pelin ulkopuolella kavereidesi kesken. Tämä on myös huijaamista, koska se antaa epäreilun edun suhteessa niihin jotka tekevät kaiken pelin sisällä.
  • Hahmollasi ei tulisi olla taustatarinaa joka kertoo mitä tapahtui ennen hänen syntymäänsä. Hahmon persoonallisuus voi pohjautua kuvitteellisiin tapahtumiin jotka sattuivat ennen hänen ilmaantumistaan maailmaa, mutta hänen ei tulisi puhua noista tapahtumista. Muuten häntä tullaan luultavasti pitämään mielenvikaisena.

Yksi Pelaajainosaston tehtävistä on auttaa pelaajia ymmärtämään Pääsääntöä. Jos et ole varma jostain niin kysy ennen kuin toimit! Jos uskot että joku rikkoo sääntöjä, Pelaajainosasto tutkii asian. Osastoon voi ottaa yhteyttä lomakkeella kun olet kirjautunut sisään peliin.

On olemassa epävirallisia ohjenuoria jotka auttavat sääntörikkomusten tunnistamista:

  • Sinulla ei saa olla enempää kuin yksi hahmo samassa yhtiössä.
  • Sinun tulisi välttää tilanteita joissa sinulla on enemmän kuin kaksi hahmoa samassa paikassa.
  • Et saa pelin ulkopuolella pyytää ystäviltäsi apua pelin sisällä, tai pyytää jotain kirjautumaan nopeasti sisään koska jotain tapahtuu.
  • Et saa hyökätä yhden henkilön kimppuun kahdella tai useammalla omalla hahmollasi.
  • Et saa levittää karttoja tai muuta pelin sisäistä tietoa omalla nettisivullasi tai muuten pelin ulkopuolella.

Nämä säännöt ovat vain ohjenuoria eivätkä korvaa Pääsääntöä. On tärkeää sisäistää Pääsäännön perusajatus, mikä liittyy roolipelaamiseen. Kun pelaat hahmojasi, kuvittele ottavasi kunkin rooli ja ajattele kyseisen henkilön perspektiivistä. Minkään toimistasi ei tulisi perustua omaan tietämykseesi muista paikoista, hahmoista tai pelin historiasta, tai pelin ulkopuolella käydyistä keskusteluista. Pelaa hahmoasi tämän omien pelin sisäisten kokemusten pohjalta, hänen omilla tiedoillaan ja ottaen huomioon hänen oman persoonallisuutensa ja kiinnostuksen kohteensa. Ei tulisi olla mitään eroa miten hahmosi kohtelee tuntemattoman pelaajan pelaamia hahmoja verrattuna itsesi tai kavereidesi pelaamiin hahmoihin.

Neljän päivän sääntö

Osa Pääsääntöä on ettet saa puhua pelin tapahtumista keskustelupalstalla tai chatissa - tai missään pelin ulkopuolella - neljänä päivänä sen jälkeen kun se on tapahtunut. Tämä on jotta voitaisiin välttää paljastamasta tulevia hyökkäyksiä ja mielenkiintoisia tapahtumia etukäteen ja kaikilla olisi mahdollisuus kokea tapahtumat oman hahmonsa näkökulmasta.

Tahdonvastaisen seksin sääntö (NCS)

Pelin hallintoneuvosto on lisännyt säännön koskien tahdonvastaista seksiä (raiskaukset, seksuaalinen hyväksikäyttö yms). Pelaajan jonka hahmo on aikeissa hyökätä toisen hahmon kimppuun seksuaalisesti, tulee hankkia vastapelaajan lupa OOC. Jos lupaa ei anneta niin tapahtumaa ei saa pelata. Jos pelaaja jatkaa toimintaa kiellosta huolimatta niin siitä tulee seuraamuksia. Lisätietoja löytyy keskustelupalstalta englanniksi http://forum.cantr.org/viewtopic.php?f=1&t=19795&p=462215#p462215 .

Vieraiden kielien sääntö

Hahmosi tuntee alunperin vain sen kielen missä kieliryhmässä hän syntyi. Hahmot voivat oppia pelin sisällä muita kieliä jos he kohtaavat niitä ja roolipelaavat opiskelevansa vähintään 40 päivän ajan. Tämä siitä syystä etteivät monikieliset pelaajat saisi liikaa etua suhteessa yksikielisiin.

Erityiset ohjenuorat

Cantr-hahmot ovat ihmisiä, tai niin inhimillisiä kuin on mahdollista pelin mekaniikan huomioonottaen. Tämä jättää silti jonkin verran tulkinnanvaraa. Ei ole syytä käydä ristiretkelle erikoisen näköisiä hahmoja vastaan (niitä joilla on oudon väriset hiukset, epämuodostumia, geneettisiä sairauksia jne.) Tämä on jotta Pelaajainosastolla olisi mahdollisuus kieltää 8-kätiset jättiläiset ja muuta sellaista.