Eläimet

From Cantr II Wiki
Jump to: navigation, search
Interwiki

българскиDeutschEnglishEspañolEsperantoFrançaisItalianoLietuviųLojbanNederlandsPolskaPortuguêsРусскийSuomiSvenskaTürkçe中文

Cantrissa on paljon erilaisia eläimiä. Ne ovat tietokoneohjattuja eivätkä osoita kovin suurta älykkyyttä. Eläimet voivat vaeltaa paikasta toiseen, lisääntyä ja hyökätä ihmisten kimppuun mutta siinä kaikki.

Eläimet liikkuvat oman lajinsa mukaisissa laumoissa (tosin lauma voi käsittää myös yksittäisen eläimen). Voit metsästää yhtä eläinlajia vain kerran päivässä. Kun onnistut tappamaan eläimen, siitä saatavat raaka-aineet päätyvät kantamukseesi, paitsi jos maksimi-kantokyky ylittyy jolloin aineet putoavat maahan.

Jos ei halua vahingoittaa eläimiä niin niitä voi tökkäistä käyttämällä 0% voimaa. Nykyään on mahdollista myös osoittaa kohti eläimiä. On sallittua tietää eläinten nimet omalla kielellä vaikkei olisi koskaan ennen nähnyt kyseistä eläintä, mutta voit myös esittää tietämätöntä jos se tekee pelaamisesta hauskempaa.

5.2.2013 lähtien on mahdollista kesyttää joitainkin (lähinnä nauta-) eläimiä. Kesyttäminen vaatii rehua (tällä hetkellä kaikki eläimet syövät heinää, mutta jatkossa tullee mahdolliseksi kesyttää myös muuruokaisia eläimiä). Heinää saa heinäkasasta, joka koostuu puolestaan paaleista. Paaleja voi tehdä eri materiaaleista, kuten ruohosta ja eri viljalajeista. Kesytyksellä on mahdollisuus epäonnistua, ja eläin saattaa tällöin hyökätä kesyttäjän kimppuu, siinäkin tapauksessa että sen rotuinen eläin olisi jo hyökännyt tuon tunnin aikana. Muuten eläimet eivät nykyisessä järjestelmässä voi hyökätä kuin kerran tunnissa.


Lista eläinperäisistä raaka-aineista

Lista Cantrissa esiintyvistä eläinlajeista

Huom: Eläimiä on sittemmin lisätty, joten lista on puutteellinen.