Slitage och reparation

From Cantr II Wiki
Jump to: navigation, search
Interwiki

българскиDeutschEnglishEspañolEsperantoFrançaisItalianoLietuviųLojbanNederlandsPolskaPortuguêsРусскийSuomiSvenskaTürkçe中文


Slitage och reparation innefattar hur saker i Cantr degenererar över tiden, samt hur man reparerar dom. Verktyg och vapen slits med tiden, framför allt då dom används, men lite grann hela tiden även om man bara bär dom eller låter dom ligga. Om man inte reparerar föremålet kommer det tillslut att försvinna helt i tomma intet. Råvaror och resurser som ligger utomhus degenererar med tiden, men om man placerar dom inomhus (i en byggnad eller ett fordon) gör dom inte det.

Döda kroppar som inte blir begravda[en] minskar i vikt när de degenererar, och försvinner slutligen helt, såvida de inte befinner sig inomhus.

För att reparera något används samma kunskap som används för att tillverka föremålet. Här på wikin kan du se slitage och reparationstider för föremålen i deras info-box till höger. Värt att notera är att alla föremål inte slits (ännu) och att vissa inte går att reparera (ännu).

Varje objekt har initialt 10,000 strukturella poäng. En gång per dag minskar de strukturella poängen lite, och om objektet inte repareras kommer det tillslut falla sönder och försvinna. Denna mängd kallas för slitage på alla wikisidor som beskriver objekt. Tillståndet för ett objekt påverkar inte hur bra eller dåligt föremålet fungerar. Ett helt nytt svärd är precis lika effektivt som ett förfallet svärd.

Varje timme man spenderar på att reparera ett objekt kommer de strukturella poängen att öka med det värde som står vid reparation på objektets wiki-sida. I normalfalet slits objekt tillverkade i metaller som järn eller stål långsammare än till exempel verktyg gjorda i ben.

Objektets strukturella poäng beskrivs i spelet av följande adjektiv:

  • Helt nytt / helt ny (slitage = 0 till 999)
  • Nytt / ny (1000 till 1999)
  • Använd / använt (2000 till 3999)
  • Välanvänd / välanvänt (4000 till 5999)
  • Gammal / gammalt (6000 till 7999)
  • Förfallen / förfallet (8000 till 9999)