Rot en reparatie

From Cantr II Wiki
Jump to: navigation, search
Interwiki

българскиDeutschEnglishEspañolEsperantoFrançaisItalianoLietuviųLojbanNederlandsPolskaPortuguêsРусскийSuomiSvenskaTürkçe中文

Ieder voorwerp heeft 10.000 struktuurpunten. Eén keer per dag verliest het voorwerp een aantal struktuurpunten, waardoor de tijd totdat het voorwerp breekt korter wordt. Dit wordt genoemd rot of slijtage (De hoeveelheid slijtage voor ieder voorwerp beschreven in de wiki.)

De overgebleven struktuurpunten worden weergegeven door de conditie van het voorwerp, maar heeft geen effect op het gebruik van het voorwerp. Bijvoorbeeld een splinternieuw zwaard is even effectief als een veel gebruikt zwaard.

De enige manier om de de struktuurpunten weer terug te krijgen is door het repareren van het voorwerp. Ieder uur reparatie levert een aantal struktuurpunten op. Dit wordt genoemd reparatie. (Ook dit staat voor dat voorwerp beschreven in de wiki.)

Voorwerpen gemaakt van harde materialen, zoals staal en ijzer, slijten minder snel dan die gemaakt zijn van zachte materialen, zoals hout. Als alle 10.000 struktuurpunten op zijn, breekt het voorwerp en kan niet meer gebruikt worden.

De struktuurpunten zijn weergegeven door het bijvoegelijk naamwoord voor het voorwerp. Ze zijn, in volgorde van goed naar slecht:

   * splinternieuw (slijtage = 0 tot 999)
   * nieuw (1000 tot 1999)
   * gebruikt (2000 tot 3999)
   * veel gebruikt (4000 tot 5999)
   * oud (6000 tot 7999)
   * afbrokkelend (8000 tot 9999)