Tumregler

From Cantr II Wiki
Jump to: navigation, search


Håll Organiserat

Läs Lagarna!

Den bästa tumregeln för var du än 'spawnar' så se till att läsa lagarna! Om dom inte finns tillgängliga (så finns dom oftast på någon lapp på marken) så var inte rädd för att fråga andra.

Läsa lagarna kan du göra genom att klicka på 'objekt', vilket listar upp alla objekt på marken på den platsen, även lappar, och sedan på ögon knappen för att läsa någon specifik lapp som du ser. Dom flesta platser med åtminstonde ett par invånare som bor där har en lapp med generella regler eller lagar, men det är inte alla platser har lagar.

På dom flesta (men inte alla) platser, är det inte en bra idé att knacka på byggnader, gå in i byggnader, ta saker från marken eller att slå andra.

Det finns ingen spelregel som säger att du måste följa dessa regler i ditt samhälle, men kom ihåg, om du bestämmer dig för att vara någon som bryter mot lagar, var då säker på att kunna komma undan med det eller stå för konsekvenserna.
Håll Det Orginellt!

En annan god idé är att göra din karaktär så orginell som möjligt. Att använda riktiga namn på personer eller organisationer är generellt inte omtyckt utav seriösa rollspelare. Det visar bristen på fantasi, och fantasi är vad som gör Cantr så otroligt bra. Även fast du inte tar upp personligheten från den verkliga personen, kommer din karaktär ändå bli mindre seriöst mottagen än en karaktär med ett orginellt namn.


Out Of Character \ In Character

OOC är det som används i spelet för att visa att "spelaren" har något att säga istället för karaktären. Detta är inte omtyckt i spelet men används ändå vid speciella tillfällen. Om du *måste* prata OOC, är det rekommenderat att du gör det genom att viska till den du vill säga något till.


Nord Är Åt Höger!

Ifall du inte visste, kartan som du ser på omgivnings sidan är vänd 90 grader medsols, vilket placerar nord till höger sida utav kartan, där öst normalt skulle vara. Så, norr är höger, öster är neråt, syd är vänster, och väst är uppåt. Kom ihåg detta när du kartlägger en region, eller navigerar på havet. Utan denna kunskap, kan du lätt komma vilse!