Roolipeli

From Cantr II Wiki
Jump to: navigation, search
Interwiki

българскиDeutschEnglishEspañolEsperantoFrançaisItalianoLietuviųLojbanNederlandsPolskaPortuguêsРусскийSuomiSvenskaTürkçe中文

Roolipeli tarkoittaa peliä, jossa pelaaja esittää toista henkilöä eli hahmoa sen sijaan että lähestyisi pelitilanteita omista lähtökohdistaan. Pelihahmo voi luonteenpiirteiltään muistuttaa luojaansa - ja usein jopa tarkoituksella erilaisiksi kaavailluista hahmoista paljastuu ennen pitkää pelaajalle ominaisia piirteitä - mutta pelissä jossa on mahdollista pelata useampaa hahmoa yhtä aikaa on parasta, että jokaisella hahmolla on oma erillinen persoonallisuutensa. Muuten pelaajalle saattaa tulla hankaluuksia Pelaajainosaston kanssa kun hahmot pyrkivät samoihin päämääriin, tai sitten peli käy yksinkertaisesti tylsäksi kun kaikki hahmot ovat toistensa kopioita.

Pelin tekninen puoli muodostaa tukikehikon jota täydennetään mielikuvituksella, kirjoittamalla ja hahmojen välisellä kanssakäymisellä. Ilman näitä asioita peli jäisi monille latteaksi kokemukseksi, vaikka on myös niitä pelaajia jotka tyytyvät hyödyntämään pelimaailmaa teknisesti ja ovat vuorovaikutuksessa toisten hahmojen kanssa vain silloin kun on ihan pakko tai jos siitä koituu taloudellista hyötyä. Tällainen käytös ei ole varsinaista roolipelaamista sillä hahmolla ei ole erillistä persoonaansa, se on vain pelaajansa jatke.