Selviytymisvinkit

From Cantr II Wiki
Jump to: navigation, search

Lue lait!

Kannattaa aina lukea paikalliset lait heti syntymän jälkeen. Jos et näe mitään lakeihin rinnastettavaa viestiä maassa (Esineet-sivulla) niin kannattaa ehkä kysyä paikallisilta onko mitään rajoituksia tai selviytymisohjeita joista sinun kannattaisi olla selvillä.

Joissain tapauksissa kaupungilla on omat lakinsa mutta joku (yleensä vastasyntynyt) on varastanut ne sisältäneen viestin. Tällainen käytös koetaan yleensä häiriköinniksi ja joissain tapauksissa varas tapetaan ennen kuin ehtii kissaa sanoa. Joten jos poimit jotain viestejä niin muista pudottaa ne ennen kuin kirjaudut ulos tai lähdet tien päälle.


Käytä mielikuvitusta hahmonluonnissa!

Älä kopioi hahmoja kirjoista/elokuvista/muista lähteistä tai jos on pakko niin tee hahmoon muutoksia jotta lähde hämärtyisi. Älä myöskään lainaa kuuluisien henkilöiden nimiä, niitä on nähty jo ihan tarpeeksi. Vaikka loisitkin hahmolle erilaisen persoonallisuuden kuin tosielämän/kirjallisuuden esikuvallaan, pelkkä nimi voi saada jo ihmiset ajattelemaan että tuota ei kannata ottaa tosissaan kun se on joku klooni.


Ingame/Off-game

Off-game tai OOC tarkoittaa että pelaaja puhuu toisille pelaajille eikä hahmonsa kautta toisille hahmoille. Tästä ei yleensä pahemmin tykätä pelin sisällä joten jos sitä on pakko käyttää niin ilmaise se selvästi laittamalla eteen Off-Game: suomalaisella alueella ja OOC: muilla kielialueilla. Myöskin jos viesti on tarkoitettu vain yhdelle henkilölle niin käytä yksityistä puhetta (kuiskausta) yleisen sijaan.


Pohjoinen on oikealla!

Jos et ollut vielä tietoinen tästä niin pelin kartta on käännetty 90 astetta myötäpäivään, mistä seuraa että kartan oikea sivu missä normaalisti on itä onkin Cantrissa pohjoinen. Joten pohjoinen on oikealla, itä on alhaalla, etelä on vasemmalla ja länsi ylhäällä. Pidä tämä mielessäsi karttoja tehdessä ja vesillä jottet joutuisi eksyksiin.