Merirosvo

From Cantr II Wiki
Jump to: navigation, search
Interwiki

българскиDeutschEnglishEspañolEsperantoFrançaisItalianoLietuviųLojbanNederlandsPolskaPortuguêsРусскийSuomiSvenskaTürkçe中文

Kliseiden välttäminen

Niinkuin pelin joka hahmolle, pelaajat saavat roolien ideat oikeasta maailmasta mutta pitää huomata että roolit pitää muokata peliin sopivasti joten ei kannata ryhtyä pelissä puhumaan tietyllä tavalla. Cantrissa ei ole merirosvolle tiettyä tapaa puhua, yleensä he puhuvat kuten muut, mutta on heitäkin joilla on tietty aksentti tai tyyli puhetavassa. Tosielämän stereotypioista johtuen ihmiset todennäköisesti karttavat merenkävijää joka pitää silmälappua ja sanoo aika-ajoin "Yarr", joten näiden kliseiden välttäminen saattaa auttaa saavuttamaan yllätysmomentin.

Suositeltut ajoneuvot

Cantrissa on laaja valikoima veneitä joita voit rakentaa joten valintasi ei saa riippua vain tarpeistasi vaan myös mihin sinulla on varaa. On kalliita veneitä jotka ovat nopeita ja kantavat paljon kuormaa, ja halpoja, hitaita versioita. Suurin osa merirosvoista suosivat ennen syöksyjä ja jolla koska niihin ei voi telakoitua, mutta se on muuttunut: kaikkiin veneisiin on mahdollista telakoitua mutta vain tietyillä veneillä, joten syöksyjä on edelleen suosituin vene.

On hyvä olla melkein koskematon, mutta nopeus on tärkeä tehtäessä pakoja. Kaikki riippuu tarpeistasi, alueesta missä olet ja aikomuksistasi kun valitset venettä, joten mieti aina mahdollisimman tarkasti.

Miehitetyt merirosvot suosivat kaljuuna tai aallonkyntäjä koska niiden kantokuorman kapasiteetti on suuri, ne ovat nopeampia kuin pienet alukset ja niitä voi kehittää myöhemmin mastoilla ja purjeilla ja ovat varustettavissa hyteillä ja lastiruumilla vankien säilömiseksi ja saaliin turvaamiseen.


Riskit ja strategiat

Merirosvolaiva on haavoittuvimmillaan juuri satamasta lähdön jälkeen, joten täydellinen hetki ryöstölle ajoittuu juuri ennenkuin laiva on lähdössä päästäkseen laivan karkuun lähietäisyydeltä rannasta ennenkuin kyläläisen ehtivät huomata. Kun vene telakoituu laivaan, sitä ei voi ravistaa pois mitenkään joten tilanne voi nopeasti äityä vaaralliseksi

Yleensä on epätodennäköisempää että useampi henkilö on hereillä juuri ryöstän aikana, ja joku heistä omistaa avaimen ajoneuvoon jolla voi telakoitua merirosvoalukseen, ja on vielä epätodennäköisempää että puolustajilla on enemmän kuin yksi sorkkarauta, jos yhtäkään, mutta huonoin skenaario: merirosvoalukseen telakoitu pitkävene isolla väellä kantamassa sorkkarautoja ja rautakilpiä. Merirosvot ovat voineet hyökätä näihin kylässä eivätkä voi lyödä samana päivänä uudestaan, tai vaikka eivät olisikaan lyöneet näihin tiettyihin henkilöihin, he voivat olla väsyneitä eivätkä voi luoda merkittävää vauriota. Hyvällä tuurilla telakoituneet ihmiset voivat rikkoa lukon alle päivässä, pakottaen merirosvot pakenemaan hytteihin, ja näin hyökkääjät pääsevät telakoimaan merirosvoaluksen takaisin satamaan ja rohkaisemaan muita kyläläisiä hyökkäämään laivaan. Jos kansi on pullollaan tavaraa, hyökkääjät voivat täyttää tyhjät paikat, joten merirosvot jäävät ansaan ja hyökkääjät pääsevät näin rauhassa murtamaan kaikki lukot. Todennäköisempi skenaario on että yksi ihminen on hereillä hyökkäyksen aikana, ja vaikka hällä olisikin vene ja sorkkarauta, ovat he liian peloissaan hyökkäämään yksin.

Jos joku on selvästi hereillä merirosvojen hyökkäyksen aikana, saattaa olla hyödyllistä avata veneen lukitus heti satamasta lähdön jälkeen, ja jos joku tulee jollalla perään ja telakoituu alukseen, he kompastelevat heti ovesta sisään kun yrittävät aukaista lukkoa. Mutta tämä vaatii jonkun hereilläolevan lukita vene ennenkuin tunkeutuja tajuaa että ovat joutuneet ansaan. Tässä tilanteessa on hyvä olla hytti tai ruuma johon tunkeutuja raajataan, koska hän voi rikkoa lukon sisältä ja telakoida merirosvoaluksen takaisin satamaan.

Yksinäisten hyökkääjien pelottelu saattaa olla hyödyllistä, koska jos he näkevät paljon merirosvoja huutamassa uhkauksia heille, he voivat epäonnistua tahuamaan että he ovat liian väsyneitä lyömään merkittävää vahinkoa tai ovat käyttäneet heidän lyöntinsä sinä päivänä.


Väkivaltainen ja rauhanomainen lähestyminen

Ihmisten lyöminen tekee heidät paljon vihaisemmaksi ja sinut väsyneemmäksi, joka saa sinut haavoittuvaisemmaksi kostolle ja tämän henkilön siirtämiselle. Joka liike vie myös aikaa. Ihmisten lyöminen on kannattavampaa jos joku on jo haavoittunut ja helppo tappaa tai haavoittaminen saa ihmisten helpommin siirrettäviksi laivaan tai vallattuihin rakennuksiin. Sitä käytetään myös kaaoksen ja paniikin luomiseen, mutta kun he huomaavat että sinä et voi tappaa ketään, efekti voi loppua. Viisas strategia olisi lähettää vakooja elämään kohteeseen selvittämään jokaisen tappelukyvyt ja vahvuuden (jotain näyttöä voit saada yrittämällä siirtää tätä henkilöä johonkin lukittuun paikkaan johon siirrettävällä tai siirtäjällä on avainta) ja kuka kantaa arvokkaita avaimia tai tarvikkeita. Pääkohdeeseen kannattaa hyökätä useammalla merirosvolla ja suosia vahvaa asiantuntijaa rikkomaan kohteen puolustuksen päästäkseen avaamaan tietä muille. Jos kohde on tapettu ja avaimet otettu, merirosvot voivat joko ryöstää kaiken ja purjehtia pois tai yrittää siirtää henkilöitä vallattuihin taloihin.

Jos et lyö ketään ja otat maasta kaikki resurssit mitkä löydät maasta, et väsy ja jos joku on hereillä lyödäkseen sinua, he epätodennäköisesti luovat suurta vahinkoa.

Radiot

Radiot ovat tehneet merirosvouden paljon vaikeammaksi koska kaupungit voivat varoittaa toisia ilman että jonkun tarvii matkustaa toiseen paikkaan. Onneksi on paljon alueita joilla ei ole tätä edistynyttä teknologiaa. Jos jollain alueella on paljon radioita, hyvin varustautuneet merirosvot voivat yrittää tehdä heille ajoneuvoradiovastaanotin ja olla tietoisia taajuuksista joita käytetään seudulla joten voit kuulla onko läheisiä kaupunkeja varoitettu. Laivan radiolähetin voi käyttää myös lähettämään valheellista tietoa hämmentämään ihmisiä, koska ei ole mitään mahdollisuutta selvittää kuka viestiä lähettää.