Väg

From Cantr II Wiki
(Redirected from Gång)
Jump to: navigation, search
Interwiki

българскиDeutschEnglishEspañolEsperantoFrançaisItalianoLietuviųLojbanNederlandsPolskaPortuguêsРусскийSuomiSvenskaTürkçe中文

Vägar är vad karaktärer färdas på mellan olika platser. Kvalitén på vägen har betydelse för vilket fordon som kan ta sig fram samt hastigheten. Längden på vägen har spelar också roll för hur lång tid det kommer ta att komma fram till nästa plats.

Väglängd och riktning

Vägar på nyare öar har en längd som är lika med fågelvägen till nästa plats. Vägar på äldre öar kan vara längre eller kortare än fågelvägen. Vägar är väldigt raka - de går hela tiden i samma riktning - men riktningen är nödvädigtvis inte överensstämmande med riktninen på den visuella kartan (riktningarna genererades automatiskt, men scriptet som skulle hålla reda på riktningarna klarade inte av det).

Förbättra vägar

Att förbättra vägarna kan vara tidskrävande. En del tillgångar kan vara svåra att hitta. För en del projekt är behovet av tillgångar väldigt högt. Längden på vägen och vilken typ av förbättring det är kommer avgöra hur mycket material som kommer att gå åt för att förbättra vägarna. Man behöver en skyffel för att kunna förbättra vägar. Det finns inga verktyg som gör att det går fortare att förbättra vägarna.

Om en förbättring av en väg är startad på en plats, kommer inte kunna jobba med den från den andra platsen dit vägen leder. De kommer inte heller att kunna se förbättringsprojektet från den andra platsen. Alla tillgångar måste läggas till (och allt arbete måste göras) på en och samma plats. Förbättringsprojekt av vägar kan inte tas bort, även om man inte lagt några tillgångar i projektet.

Vägtyper

Gång

Gångar är de mest primitiva vägarna. Alla vägar i Cantr är från början gångar och förbättringar av dem måste göras av karaktärerna i spelet. Gångar har en fordonshastighet av faktor 80.

För att förbättra en gång till sandväg krävs sand.

Sandväg

Alla fordon på land, förutom motorcykel, kan ta sig fram på sandvägar. Sandvägar har en fordonshastighet av faktor 100.

För att förbättra en sandväg till stensatt väg krävs sand, sten och olja.

Stensatt väg

Alla fordon på land, kan ta sig fram på stensatta vägar. Stensatta vägar har en fordonshastighet av faktor 135.

För att förbättra en stensatt väg till landsväg krävs sand, sten och olja.

Landsväg

Landsvägar har en fordonshastighet av faktor 200.

För att förbättra en landsväg till motorväg krävs sand, sten och olja.

Motorväg

Motorvägar har en fordonshastighet av faktor 280.

En motorväg kan inte förbättras mer.