Lås

From Cantr II Wiki
Jump to: navigation, search
Interwiki

българскиDeutschEnglishEspañolEsperantoFrançaisItalianoLietuviųLojbanNederlandsPolskaPortuguêsРусскийSuomiSvenskaTürkçe中文


Lås finns i två olika varianter: huslås och fordonslås. Bådda två används för att kunna ha kontroll över byggnader eller fordon och kan förstöras från insidan eller utsidan.

När ett lås tillverkas (antingen att det skapas i samband med ett fordonsprojekt eller ett separat låsprojekt) kommer nyckeln att hamna i skaparens inventeringar. En nyckel väger 10 gram och kommer automatiskt att få ett nummer. Detta nummer kommer även att dyka upp på själva låset och är unikt för just det låset. När en karaktär håller i rätt nyckel är den tillåten att gå in i låsta rum eller fordon, eller att låsa/låsa upp låset. Nycklar kan kopieras med 10 gram järn - en fil behövs för att genomföra kopieringen.

Dyrka upp lås

Med hjälp av en kofot kan man dyrka upp ett lås. Det kan göras från insidan eller utsidan av ett låst rum eller fordon. Dyrkningen tar en dag och kan lyckas och då kommer låset att görståras, eller så kan man misslyckas och då kommer ingenting att hända. Alla runtomkring, oavsett om de är på insidan eller utsidan av låset som ska dyrkas upp kommer höra när någon börjar bryta sig in.

Ett övergivet uppbrytningsprojekt kan tas bort när det har blivit ett år gammalt.

Förstöra lås

Med hjälp av en skruvmejsel kan man förstöra ett lås. Låset måste vara olåst och projektet måste startas på samma sida av dörren som låset sitter på. Det tar 3 dagar att bryta sönder ett lås (till skillnad från att dyrka upp ett lås) och det kommer alltid att lyckas. Alla runtomkring, oavsett om de är på insidan eller utsidan av låset som ska dyrkas upp kommer höra när någon börjar förstöra ett lås.